2. Dünya Savaşı’nın ağır koşullarının ardından ortaya çıkan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler tarafından onaylanması sonucunda 1948 yılından itibaren her yıl 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nün 73. yıl dönümünde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İigezdi günün anlam ve önemine ilişkin şu açıklamayı paylaştı: "Ataşehirimizde dil, din, ırk, milliyet, cinsiyet, etnik köken ayrımı olmaksızın, insan hakları odaklı anlayışla hizmet ediyoruz. Herkesin eşit ve tüm haklarıyla yaşayabildiği, adil bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz."
"ADİL BİR DÜNYA İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nün 73. yıl dönümü... Tüm dünyada günün anlam ve önemine ilişkin paylaşımlar gerçekleşirken siyasi isimler de eşitlik, özgürlük vurguları yaptılar. Son olarak Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de yaptığı paylaşımda insan hakkının din, dil, ırk gözetmeksizin uygulanması gerekliliğine vurgu yaparak adalet, barış, eşitlik, özgürlük, vicdan temalı paylaşımıyla farkındalık oluşturdu. İlgezdi'nin dikkat çeken o paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "Ataşehirimizde dil, din, ırk, milliyet, cinsiyet, etnik köken ayrımı olmaksızın, insan hakları odaklı anlayışla hizmet ediyoruz. Herkesin eşit ve tüm haklarıyla yaşayabildiği, adil bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz."
10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURACAK O MESAJLAR:
*İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi hepimizi güçlendirir. İnsan hakları günü kutlu olsun.
*İnsan hakları her gün hepimiz için geçerlidir. Gün, bugündür.
*Paylaşılan insanlığımız bu evrensel değerlere dayanmaktadır.
*Eşitlik, adalet ve özgürlük, şiddeti önler ve barışı sürdürür.
*Her ilerlemenin ve kurtuluşun anası hürriyettir.
*Kişisel hürriyetler kutsaldır.
DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ'NÜN KABULU VE TARİHÇESİ
İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948’den bu yana her 10 Aralık’ta kutlanan gündür. II. Dünya Savaşı’ndan sonra dünyadaki devletler bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda birleştiler. İnsan Hakları Bildirisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından Haziran 1948’de hazırlandı ve 10 Aralık 1948’de Genel Kurulun Paris’te yapılan oturumunda kabul edildi. Oturumda, 6 sosyalist ülke bu ilkelerin bazılarının “Burjuva sınıfından olan insanların sınıf çıkarını koruduğu ve işçi sınıfının egemen sınıflarla uzlaşmak zorunda bırakacağı” gerekçesiyle çekimser kaldı. Bildiri, bu çekimser ülkeler ile Suudi Arabistan ve Güney Afrika Birliği dışında kalan ülkelerin oylarıyla kabul edildi.